Historien

 
Rytmisk Musik Herning har en lang historie bag sig i Herning Kommune, og har været en af de foreninger, som både flere politikere og rigtig mange mennesker har brændt for igennem foreningens 20-årige levetid. Før Rytmisk Musik Herning blev oprettet, sad musikerne hjemme i garager, kældre og ungdomsklubber og øvede, men i 1990’erne blev behovet større og større for en samlet øvelokaleforening.
 

Tidslinje

 • 1989Herning Musikskoles første rytmiske konsulent

  Herning Musikskole ansætter den første rytmiske konsulent i Herning Kommune. Konsulenten hed Ole Vels, og han er i dag leder af Herning Musikskole. Ole Vels får 1 øvelokale på den gamle musikskole i Søndergade, men konceptet bliver hurtigt flyttet til Vestervangskolen pga. for mange lydklager fra naboerne.
 • 1989-1994Forskellige modeller

  Der arbejdes i disse 5 år på forskellige modeller, der kan give mere rytmisk musik i Herning Kommune. Én af modellerne er en øvecontainer, der skal placeres tæt på Fermaten.
 • 1994​”Det pludselige øvelokale”

  Kom til Herning som en af de første kommuner i Danmark. ”Det pludselige øvelokale” består af en container, der rejser rundt omkring i landet og er finansieret af Statens Musikråd.
 • 1995-1996​​Øvelokale i Smallegade

  Det første samlede øvelokalested blev etableret i Smallegade i disse år og fik navnet GALAXEN. Allerede i 1996 havde GALAXEN de første 12 øvende bands.
 • 1997-1999​​Årene efter GALAXEN’s start

  Årene efter GALAXEN’s start bliver der flere og flere medlemmer og i 1997 rundede stedet de første 125 medlemmer. ​I 1999 havde stedet 13 øvende bands i 4 forskellige øvelokaler.
 • 2008​Opbygningen på Scene 2

  ​Der afholdes en licitation af opbygningen på Scene 2, der ligger i Nørregade 7b. Ombygningen koster 2 millioner kroner, og der bliver indrettet øvescene, bar, fem øvelokaler, et lille kontor og toiletter. Samtidig bliver bygningen istandsat udvendigt. GALAXEN flytter i de nye lokaler på Nørregade 7b.
 • 2009​Navneskift til Rytmisk Musik Herning

  ​GALAXEN eksisterer frem til 2009, hvor foreningen skifter navn til Rytmisk Musik Herning. ​I oktober samme år indvies det tidligere Scene 2, men nu med navnet Rockstjernen. Der bliver samtidig indsat en daglig leder, Kent Fløe. Dette støtter Kultur og Fritid med 40.000. kr. og senere 45.000. kr. om året. ​Bestyrelsen valgte på det tidspunkt at ansætte Kent Fløe, der var en af ildsjælene for rytmisk musik i Herning i disse år.
 • 2014-2015​Ny daglig leder

  ​Kent Fløe stopper ved årsskiftet som daglig leder af Rytmisk Musik Herning. D. 1. april 2015 tiltræder Jakob Alban Birkeholm som ny rytmisk konsulent.
 
Den 20. marts 2015 skiftede Rockstjernen officielt navn til Scene 7 efter en større ombygning af koncertsalen.
​I Marts 2015 blev en ny pavillon stillet til rådighed, hvor der i dag er lydstudie og øvemuligheder i weekenden for medlemmer af Rytmisk Musik Herning. Pavillonen blev det sidste store værk, som Kent Fløe kørte igennem, inden han stoppede som leder.

​Desuden etableres der 2 nye øvelokaler i nabobygningen Huset No. 7, så RMH pt. Har 4 øvelokaler i Huset No. 7 og 4 øvelokaler på Scene 7. ​Hvert øvelokale har plads til 2-4 bands.

General information:
Rytmisk Musik Herning bliver støttet af kommunen i form af udvendig vedligehold, og i høj grad indvendig vedligehold, forbrugsaftaler og rengøring hver 14. dags på Scene 7. ​Desuden modtager foreningen medlemsstøtte og grundtilskud. Støtten var på 7.020. kr. i 2014.

​Bestyrelsen består på nuværende tidspunkt af: Formand: Mathias Thunbo ​Næstformand: X ​Kasserer: X ​Bestyrelsesmedlemmer: Nicolai Engelbrecht, Rune Lynge Svejstrup, Shaun Thomas, David Jonathan Taylor